Motorklubben Rimo
 

 

MK Rimo's Historia 

 

 

Det var den 17 november 1950 som klubben bildades av herrarna Lars Alm, Ivar Bohman, Nils Carlberg, Einar Franzén, Roine Jacobsson, Sten Nord och Arne Pettersson. Vid den här tidpunkten sökte man inträde i sveriges motorfederation SVEMO. Någon klarhet om medlemskap blev det dock inte direkt, men vid klubbmötet den 4 december 1951 kunde ordförande meddela att medlemsskapet var klart och "att det förpliktigar till arbete som sakta men säkert styrker klubben i alla avseenden".

 

 

Klubblokalerna har under årens lopp funnits på Marknadsvägen i Rimbo till 1978 och i Skederids kyrkskola, Finsta till 1992 då vi flyttade in i vårt nya klubbhus på Ticksta motorstadion.

 

 

Klubben har haft åtskilligt med duktiga förare/kartläsare under åren i många olika motorsportsgrenar. Rallytävlingar arrangerades i roslagsskogarna runt Rimbo och Norrtälje, men nu när det har blivit svårare att få tillstånd att använda vägarna kommer det nog att resultera i att det blir mer arenatävlingar. Folkrace började vi att arrangera i mitten av 80-talet i samarbete med Lasse Baalack på Sundsta. När vårt egna motorstadion började ta form i början på 90-talet flyttade vi över tävlingarna till Ticksta. 


 

 
 


 


Post
Samtal
Instagram